Subotičanin Milovan Bojin najpoznatiji je navijač Spartaka

Subotičanin Milovan Bojin najpoznatiji je navijač Spartaka

Iako ima 84 godine, Milovan Bojin jedan je od retkih Subotičana koji već godinama redovno prati sve sportske priredbe u našem gradu.

Sportom se nikada nije ozbiljnije bavio, a sve utakmice na Gradskom stadionu, i u Hali sportova, prati od kada zna za sebe.

Njemu su svi sportovi podjednako dragi, ali ako bi morao da bira, prvo bi se opredelio za ženski, pa tek onda za muški fudbal. Omiljene sportistkinje su mu: fudbalerka Spartaka Marija Pujol Ilić, odbojkašica Spartaka Milica Živanović i kapiten odbojkašica beogradske Crvene zvezde, Nikolina Lukić, od koje je na poklon dobio i dva dresa, a posebno ceni Igora Žakića, trenera odbojkaša Spartaka.

Pošto ga zdravlje dobro služi, Milovanu Bojinu ni godine, ni vremenske neprilike ne predstavljaju nikakvu prepreku da redovno obilazi sportske terene širom Subotice i da bodri sve sportiste i sportistkinje iz našeg grada. Na kraju svakog meča on obavezno porazgovara sa igračima i trenerima svih ekipa, tako da njega poznaju ne samo navijači Spartaka, već i svi aktivni takmičari, kojima neretko poklanja bombone i razne druge slatkiše koji mu se uvek nađu pri ruci.