Subotičanima Grčka najpopularnija destinacija za letovanje

 

Grčka je i dalje najpopularnija destinacija za letovanje među Subotičanima, koji prema rečima Bojane Kalači vlasnice turističke agencije ,,Bojana Toutrs“, ove godine pokazuju veću zainteresovanost za odlazak jna letovanje. Zatim slede destinacije kao što su Crna Gora i Hrvatska, a destinacije za koje je smanjena zainteresovanost turista jesu Egipat i Turska.

Od građana sa kojima smo razgovarali saznali smo da ove godine rado biraju Grčku kao željenu destinaciju za letovanje i odmor, a sa druge strane oni koji ne palniraju odmor navode da je to zbog finansijske situacije.

Van sezone cene letovanja u Grčkoj startuju od stotinu evra za sam smeštaj dok u sezoni cene rastu i do par stotina evra po osobi za desetodnevni smeštaj. Cena turističkih aranžmana zavisi od željene destinacije, tipa smeštaja koji klijenti izaberu, vrste prevoza i načina plaćanja.

Ranije rezervacije donose najviše popusta i pogodnosti prilikom plaćanja dok su last minute ponude ekonomične, ali nedovoljno sigurne.

Pojedini hoteli u Grčkoj nude smeštaj za četvoročlanu porodicu u junu za 500-600evra, dok u julu i avgustu cena iznosi 700evra.

Ukoliko planirate porodični odmor sa decom predložene destinacije su Halkidiki, Olimpijska regija, dok je za mlade preporuka Paralia. Ostrva kao što su Krf, Zakintos i Tasos su svojom ponudom interesantna mladima, ali su u poređenju sa drugim destinacijama finansijski skuplja.

Prilikom planiranja godišnjeg odmora važno je znati da ne postoji univerzalno mesto za odmor i uživanje, svako od nas u skladu sa svojim željama, afinitetima i mogućnostima treba da izabere svoju savršenu destinaciju.