Subotičani najviše čitali knjige Lusinde Rajli

Subotičani su u 2021. godini najviše čitali knjige autorke Lusinde Rajli, ali i knjige o životu Đorđa Balaševića, pokazuju podaci Gradske biblioteke, koja je u godini za nama zabeležila oko 15.000 poseta.

Sugrađani su u prošlog godini najviše čitali trilere, krimi i ljubavne romane, kao i popularnu psihologiju. Najtraženije knjige na policama Gradske biblioteke bile su knjige autorke Lusinde Rajli, koja je prošle godine preminula. Od kriminalističkih romana, na prvom mestu su i dalje skandinavski trileri, a najtraženiji autor je Ju Nesbe.

Kada je reč o domaćim autorima, Subotičani su najviše čitali knjige o životu Đorđa Balaševića, ali rado su iznajmljivali inaslove Jelene Bačić Alimpić, od kojih je najpopularniji bio „Nisam kriva“ i Miodraga Majića „Deca zla“ i „Ostrvo pelikana“. Gradska biblioteka u protekloj godini zabeležila je oko 15.000 poseta i 1.500 članova.

Članarina u Gradskoj biblioteci traje godinu dana, a za decu i odrasle košta hiljadu dinara, dok je za penzionere 600 dinara. Međutim, dva puta godišnje iz Gradske biblioteke organizuju specijalnu ponudu za sugrađane, kada po 50 odsto nižoj ceni mogu postati članovi biblioteke.