Subotičani imali priliku da isprobaju simulator čeonog sudara i prevrtanja vozila

Iako vozači iz našeg grada redovno vezuju sigurnosni pojas i koriste sedišta za decu, u odnosu na vozače iz drugih delova naše zemlje češće koriste mobilni telefon tokom vožnje, rečeno je juče u centru grada na akciji koju je organizovala Agencija za bezbednost saobraćaja. U okviru akcije čiji je cilj povećanje bezbednosti u saobraćaju, Subotičani su imali priliku da isprobaju simulator čeonog sudara i prevrtanja vozila.

Među brojnim građanima koji su imali priliku da vide kako izgleda čeoni sudar i koliko nas sigurnosni pojas štiti u slučaju prevrtanja vozila, bio je i gradonačelnik Stevan Bakić. Bakić je podsetio da je naš grad prošle godine dobio priznanje za promociju bezbednosti saobraćaja i istakao da će i dalje apelovati na primenu svih saobraćajnih pravila.

Da je naš grad bio uspešan u promociji bezbednosti u saobraćaju potvrdio je i direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, Branko Stamatović, koji je naglasio da je tokom prošle godine Subotica realizovala kompletan program Saveta za bezbednost saobraćaja. Stamatović je objasnio da svaka lokalna samouprava ima budžet za ovu namenu, u koji se sliva trećina sredstava od svih naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje.

Promociju su organizovali Agencija za bezbednost saobraćaja i Savet za bezbednost saobraćaja Grada Subotice.