Subotičani Emilija i Branislav Stanojević ovogodišnji su šampioni Balkana u bodibildingu.

Subotičani Emilija i Branislav Stanojević ovogodišnji su šampioni Balkana u bodibildingu.

Od nedavno Subotica je dobila prvakinju Balkana u bodibildingu i fitnessu, kao i balkanskog šampiona u bodibildingu. To su sportski i bračni par Emilija i Branislav Stanojević, koji su svoje najveće dosadašnje uspehe ostvarili na ovogodišnjoj Balkanijadi, čiji domaćin je bio Mostar. Da bi se našli na pobedničkom postolju, njih dvoje uložili su jako mnogo truda i rada i prolili su reke znoja, a na proteklom takmičenju sudije su ocenile da, u izuzetno jakoj konkurenciji, baš naši Subotičani imaju najveću mišićnu masu, najjasniju definiciju, simetriju i proporciju mišića, kao i najzanimljiviji nastup na pozornici, zbog čega su i postali ponosni vlasnici zlatnih medalja, plaketa i velikih pobedničkih pehara.

Iako se naši sugrađani Emilija i Branislav Stanojević takmičarskim bodibildingom bave relativno kratko, zlatna medalja na nedavno održanom Prvenstvu Balkana dala im je podstrek za još veće izazove, kao što je svetski šampionat, koji će se organizovati naredne godine.

U iščekivanju novih odličja, Stanojevići se nadaju da će njihovi rezultati privući veći broj Subotičana, pogotovo onih mlađih, da se počnu baviti ovim sportom ne samo u rekreativnom, već i u takmičarskom smislu.