недеља , 2 октобра 2022
Naslovna / Društvo / Subotica ostvarila rekordan turistički promet

Subotica ostvarila rekordan turistički promet

Prethodna godina uz uslove pandemijske krize, bila je rekordna za turistički promet Subotice, sa 72.000 poseta i oko 180.000 noćenja, rečeno je nakon sastanka gradonačelnika Stevana Bakića sa direktorkom Turističke organizacije Srbije, Marijom Labović i pokrajinskim sekretarom za privredu i turizam, Nenadom Ivaniševićem, na kom je bilo reči i o daljem unapređenju turizma u predstojećoj sezoni.

Subotica se iz godine u godinu sve više penje na lestvici uspeha kao turističa destinacija u Srbiji, rekla je direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović. Koliko je Subotica interesanta i kvalitetna kao turistička desinacija, kako za domaće, tako i za inostrane turiste, pokazuje podatak da je prošle godine, u kojoj je ukupan promet od turizma bio oko 30 odsto manji, Subotica uspela da zabeleži veći promet i postigne svoj rekord, istakla je Labović. Stoga je jedan od glavnih ciljeva današnje posete i sastanka, adekvatna priprema za novu turističku sezonu i za postizanje još većih ciljeva i boljih rezultata.

Na osnovu sredstava koje je Pokrajinski sekretarijat izdvojio za turizam u prethodnom periodu, sačuvano je preko četiri hiljade radnih mesta i otvoreno 500 novih na teritoriji AP Vojvodine, rekao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević. On je dodao da će se ulaganja u oblasti turizma i privrede nastaviti i u ovoj godini.

Gradonačelnik Bakić naveo je da je turizam veoma značajan za Suboticu, a da će izgradnjom železničke infrastrukture, ona postati ozbiljan regionalni centar za turizam.

Prethodna godina, uz uslove pandemijske krize, bila je rekordna za turistički promet Subotice, sa 72.000 poseta i oko 180.000 noćenja, što su rekordni brojevi od kako se vodi statistika poseta i noćenja, naveo je Bakić.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

INFO BLOK 29.09.2022.

INFO BLOK 29.09.2022.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.