петак , 24 септембра 2021
Naslovna / Društvo / Subotica na pragu vanredne situacije – 408 aktivno obolelih od koronavirusa

Subotica na pragu vanredne situacije – 408 aktivno obolelih od koronavirusa

Subotica je na pragu proglašenja vanredne epidemiološke situacije sa 408 aktivno obolelih od koronavirusa. U odnosu na prošli mesec broj obolelih je povećan čak 14 puta, naglašavaju stručnjaci.

Trenutna epidemiološka situacija u našem gradu veoma je nepovoljna. Pre dva dana registrovane su 104 novožaražene osobe, a zabrinjavajući podatak predstavlja i to da se virus širi u svim uzrasnim grupama, pa tako i među školarcima, rekao je epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje, dr Nebojša Bohucki. Kako navodi, od početka školske godine do danas, ukupno je registrovano 27 đaka osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

Stručnjaci upozoravaju i da smo sve bliži proglašenju vanredne situacije u našem gradu, upravo zbog rapidnog rasta obolelih, čiji se broj na dnevnom nivou kreće od 30 do preko 50.

Prema podacima ZZJZ, na teritoriji našeg grada od početka imuinizacije, prvu dozu primilo je 44 odsto građana, dok se za treću dozu odlučilo 3300.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prikupljen školski pribor za 54 đaka

U akciji Crvenog krsta Subotica “Humanost za nove školske pobede” obezbeđen je školski pribor za …

Jedan komentar

  1. Šta smo očekivali? Sve je bilo dozvoljeno. Svi se opustili. Nemarno. Sad se vakcinišete. To je njihov scenario. Znali su tačno, na sekunde, šta će se desiti. Veliki novci su tu u pitanju. I svoju majku bi sredili za novac. Mi smo krivi, što ovo dozvoljavam.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *