среда , 6 јула 2022
Naslovna / Sport / Subotica i Srbija imaće predstavnika na paraolimpijskim igrama u Pekingu

Subotica i Srbija imaće predstavnika na paraolimpijskim igrama u Pekingu

Srpski hokej na ledu nedavno je dobio veliko priznanje. Naša zemlja imaće svog predstavnika na Zimskim paraolimpijskim igrama, koje će se, od 4. do 13. marta, održati u Pekingu.

Na najvećoj svetskoj smotri zimskih sportova za osobe sa invaliditetom Srbiju će predstavljati 43. godišnji hokejaški sudija iz Subotice, Tibor Fazekaš, koji se ovim poslom, izuzetno uspešno, bavi već više od dve decenije i sada mu je pripala čast da se nađe među 13 odabranih delilaca pravde na jednoj tako velikoj međunarodnoj sportskoj manifestaciji.

Da bi se našao u ulozi sudije na paraolimpijskim igrama naš današnji sagovornik morao je da ispuni jako rigorozne kriterijume, koji su za njega, kao državljanina Republike Srbije, bili još strožiji, jer u našoj zemlji hokej na ledu nije toliko razvijen kao u severnoevropskim zemljama, Rusiji, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Pre nego što je „overio“ vizu za odlazak u Peking, tokom prošle godine, Tibor Fazekaš sudio je finalne mečeve na dva svetska prvenstva i odlučujući susret na kvalifikacijama za odlazak na predstojeće zimske Olimpijske igre, što mu je poslužilo kao glavna preporuka za novi sportski izazov.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Tri Subotičanke u ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbijem igračice rođene 2004. godine i mlađe, u Brzeću, započela je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.