среда , 10 августа 2022
Naslovna / Politika / Subotica i Sandviken zajednički podstiču mlade preduzetnike

Subotica i Sandviken zajednički podstiču mlade preduzetnike

U Plavoj sali Gradske kuće predstavnici Grada na čelu sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom sastali su se sa delegacijom opštine Sandviken iz Švedske u okviru projekta čiji je cilj podsticanje preduzetništva. Ideja preojekta, koji će biti realizovan u naredne tri godine, je da spreči odlazak mladih iz Subotice i Sandvikena te podstakne njihovo zapošljavanje.

Iako različiti po broju stanovnika i budžetu, Subotica i Sandviken dele isti problem, veliki odliv mladog i obrazovanog stanovništva. Saradnja dve delegacije počela je pre godinu dana, a kako je Švedska agencija za razvoj i demokratije i međunarodnu saradnju ocenila projekat kao uspešan, zajedničko ostavarivanje ciljeva biće nastavljeno i u naredne tri godine.

Cilj projekta je razvoj preduzetništva, jačanje demokratskih kapaciteta i podsticanje učešćča žena u političkom odlučivanju.

U okviru projekta predviđena je poseta delegacije Grada Subotice opštini Sandviken, u prvoj polovini godine. Na subotičkom Sajmu privrede, koji će biti održan sredinom godine učestvovaće i nekoliko privrednika iz Švedske.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Skupština grada o izmeni plana detaljne regulacije i gradskim priznanjima

Tačke dnevnog reda 24. redovne sednice Skupštine grada koje su izazvale najveću polemiku ticale su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.