среда , 10 августа 2022
Naslovna / Društvo / Subotica i Palić na Sajmu turizma

Subotica i Palić na Sajmu turizma

U Beogradu se pod sloganom „Između planina i mora“ održava 43. Međunarodni sajam turizma. Sajam će trajati do nedelje, a svoju ponudu posetiocima predstavlja i Turistička organizacija Subotice.

Prvog dana manifestacije, na štandu Subotice i Palića, posetiocima je predstavljena bogata turistička ponuda naše destinacije. Secesijska arhitektura, tradicionalne kulturne manifestacije, kvalitetna vina i bogata gastronomska ponuda samo su deo onoga što privlači turiste u naš grad.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Palić je prošle godine bio u prvih šest najposećenijih destinacija u našoj zemlji, a od početka godine beleži još bolje rezultate pa sada u prvih 5. Preduzeće “Park Palić” predstavilo je kulturni i zabavni program za ovu sezonu, dok su iz palićkog ZOO vrta pozvali turiste da od aprila posete Avantura park.

Prošla godina je, prema podacima, bila rekordna za našu destinaciju, zabeleženo je 180 hiljada noćenja i 73 hiljade poseta. Prosečan boravak umesto 1,6 dana sada iznosi 2, 5 dana. Pored kvalitetne turističke ponude, jedan od razloga za veće interesovanje turista je i opredeljenje Grada Subotice da redovno učestvuje na domaćim i stranim sajmovima.

Na Sajmu koji traje do nedelje, predstavljaju se Grčka, Turska, Crna Gora, Tunis, Egipat, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija, Mađarska, Slovačka, Maldivi, a pojedinačno nastupaju izlagači iz Albanije, Hrvatske i Slovenije.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Međunarodni dan siromašnih

Narodna kuhinja u Subotici najveća je u Vojvodini sa 1.200 korisnika, najviše staračkih domaćinstava, višečlanih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.