Subotica domaćin jubilarne dvadesete SISY konferencije

U Velikoj većnici svečano je otvorena, jubilarna 20. po redu, Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima i informatici – SISY 2022. Organizatori konferencije su Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Subotice i Univerzitet Obuda iz Budimpešte, dok tehničku podršku konferenciji pruža Institut inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE).

Subotica je domaćin 20. Međunarodne konferencije posvećene inteligentnim sistemima i informatici. Plenarni predavači su iz Australije, Kanade, Poljske i Španije, a učesnici konferencije su stručnjaci iz Mađarske, Slovačke, Rusije, Rumunije, kao i zemalja bivše Jugoslavije. Jedna od učesnica konferencije je i profesroka Ivana Štajner Papuga, sa departmana za matematiku i informatiku PMF u Novom Sadu.

Organizatori konferencije su Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Subotice i Univerzitet Obuda iz Budimpešte. Ove godine prijavljeno je oko 80 radova, što je više u odnosu na prethodne dve godine, kada je konferencija bila održana onlajn, objašnjava direktor VTŠ, Igor Firstner.

Konferencija će trajati do 17. septembra.