Subotica dobila 17230 plavih kanti za separaciju otpada

Subotica je danas dobila 17230 plavih kanti i 35 kontejnera za sakupljanje i reciklažu komunalnog otpada od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine. Na ovaj način će veći broj korisnika imati priliku da obavlja separaciju otpada kod kuće.

U Plavoj sali Gradske kuće gradonačelnik Stevan Bakić i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg potpisali su ugovor o davanju na korišćenje opreme za sakupljanje i reciklažu komunalnog otpada. Naš grad je dobio 17230 plavih kanti zapremine 120 litara i 35 zelenih kontejnera zapremine 1100 litara.

Pored Subotice, ugovore su danas potpisali i predstavnici: Bačke Topole, Malog Iđoša, Sente, Novog Kneževca, Čoke i Kanjiže- jedinica lokalne samouprave koje gravitiraju ka Regionalnog deponiji na Bikovu. Ove lokalne samouprave su dobile nedostajuće zelene kante, a po rečima pokrajinskog sekretara do kraja godine će i ove lokalne samouprave dobiti plave kante.

Gradonačelnik Bakić je danas najavio i rekonstrukciju i proširenje Bikovačkog puta, investiciju vrednu blizu 450 miliona dinara koja će omogućiti i lakši transport otpada do Regionalne deponije.