Subotica će učestvovati u „Romacted“ programu

Subotica je jedan od deset gradova koji će učestvovati u programu „Romacted“ koji na teritoriji zemlje sprovodi Savet Evrope i Evropska unija, poručio je član GV Ilija Đukanović. Đukanović se tim povodom u Gradskoj kući sastao sa projektnom službenicom na Programu „Romakted“ Verom Kurtić i predstavnikom Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Nenadom Ivaniševićem.

Program „Romacted“ podrazumeva osnaživanje romske zajednice na lokalnom nivou, a grad je u potpunosti spreman da radi na unapređenju položaja Roma na svim poljima, poručio je član GV Ilija Đukanović.

Predstavnik Koordinacionog tela za praćenje realizacije strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Srbiji Nenad Ivanišević istakao je da je ponosan što je Subotica izabrana kao jedan od gradova pozitivne prakse i odnosa prema romskoj nacionalnoj zajednici.

Program „Romacted“ ima za cilj da unapredi političku volju za unapređenje položaja Roma i Romkinja, te da se poboljšaju kapaciteti same lokalne zajednice da odgovori na potrebe za unapređenjem polžaja Roma, istakla je projektna službenica Vera Kurtić..

Program će trajati do aprila 2020. godine.