Subotica će učestvovati u „Romacted“ programu

Subotica je jedan od deset gradova koji će učestvovati u programu „Romacted“ koji na teritoriji zemlje sprovodi Savet Evrope i Evropska unija, poručio je član GV Ilija Đukanović. Đukanović se tim povodom u Gradskoj kući sastao sa projektnom službenicom na Programu „Romakted“ Verom Kurtić i predstavnikom Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Nenadom Ivaniševićem.

Program „Romacted“ podrazumeva osnaživanje romske zajednice na lokalnom nivou, a grad je u potpunosti spreman da radi na unapređenju položaja Roma na svim poljima, poručio je član GV Ilija Đukanović.

Predstavnik Koordinacionog tela za praćenje realizacije strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Srbiji Nenad Ivanišević istakao je da je ponosan što je Subotica izabrana kao jedan od gradova pozitivne prakse i odnosa prema romskoj nacionalnoj zajednici.

Program „Romacted“ ima za cilj da unapredi političku volju za unapređenje položaja Roma i Romkinja, te da se poboljšaju kapaciteti same lokalne zajednice da odgovori na potrebe za unapređenjem polžaja Roma, istakla je projektna službenica Vera Kurtić..

Program će trajati do aprila 2020. godine.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime