Stvoriti bolje uslove života za osobe sa invaliditetom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban posetili su juče Udruženje slepih i slabovidih u Subotici. Ministar Đorđević je, tom prilikom, predsedniku Udruženja Vesu Avramu uručio laptop, 30 digitalnih knjiga i dejzer – uređaj za čitanje.

Đorđević je istakao da se Ministarstvo aktivno zalaže za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom kroz razvijanje partnerskog odnosa sa udruženjima i pružanje finansijske i stručne podrške.
Prema njegovim rečima, cilj obilazaka svih ustanova koje brinu o osobama sa invaliditetom jeste da se bolje sagledaju uslovi u kojima ove osobe žive i pronađu najbolji načini za njihovo dalje poboljšanje.
On je podsetio na to da su tokom prethodne posete Udruženju u Subotici članovi predočili šta je to što im je potrebno kako bi se unapredili njihovi uslovi života.
Pomoću knjiga, uređaja za čitanje i laptopa, članovi Udruženja moći će da se edukuju, razonode i zajedno provedu vreme. Ministarstvo je spremno da im pomogne u skladu sa mogućnostima i nastojaće da, kao i do sada, pruži podršku svim udruženjima osoba sa invaliditetom, poručio je ministar.
Veso Avram je iskazao zahvalnost na poseti, ukazavši pritom na veliki značaj podrške Ministarstva za stvaranje boljih uslova života osoba sa invaliditetom.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime