Stručna praksa u Zoo vrtu

Budući veterinarski tehničari kraj školske godine proveli su u direktnom kontaktu sa životinjama kroz stručnu praksu koja je realizovana u Zoo vrtu na Paliću.

Dvadeset i osam učenika prvog razreda Hemijsko-tehnološke škole koji pohađaju smer veterinarski tehničar imali su priliku da deo stručne prakse obave u Zoo vrtu na Paliću. Đaci su tokom juna, na kraju školske godine imali priliku da stečena teorijska znanja primene u praksi. Najveći utisak na učenike ostavio je neposredan kontakt sa životinjama u Zoo vrtu koji nisu imali priliku da ostvare kao posetioci.

Saradnja između Hemijsko-tehnološke škole i Zoo vrta “Palić” započeta je tokom prošle godine, a ove godine realizovana je stručna praksa za buduće veterinarske tehničare uz mentorstvo stručnjaka iz Zoo vrta. Učenici su na praksi proveli 15 radnih dana i za to vreme imali su priliku da se upoznaju sa svim stanovnicima subotičkog Zoo vrta.

Osim budućih veterinarskih tehničara, stručnu praksu u Zoo vrtu obavljaju i učenici Politehničke škole koji pohađaju smer tehničar za pejzažnu arhitekturu.