Stonoteniseri Spartaka sezonu su završili na šestom mestu

Stonoteniseri Spartaka sezonu su završili na šestom mestu

Posle 18 odigranih kola, završena je i takmičarska sezona u Superligi za stonotenisere za sezonu 2017./2018.

Iako je, zbog teškoća oko izbora rukovodeće garniture Stonoteniskog saveza Srbije, protekli šampionat startovao kasnije od uobičajenog termina, na kraju je, ipak, sve došlo na svoje mesto, a prva ekipa Stonoteniskog kluba Spartak, predvođena trenerom Mirkom Gavrilovićem, plasirala se na šesto mesto na tabeli.

Pošto u finišu šampionata stonoteniseri Spartaka nisu mogli da računaju na pouzdanog Kristijana Halasa, koji se povredio, ove godine, „za dlaku“ im je izmaklo učešće u plejofu, ali njihov plasman na šestoj poziciji, ipak, predstavlja veliki uspeh, pošto su taj rezultat izborili igrači, koji su ponikli iz sopstvenog podmlatka.

Spartak je jedan od retkih stonoteniskih klubova u zemlji, koji u prvi plan ne stavlja dovođenje već formiranih igrača iz drugih sredina, tako da je akcenat klupske politike stavljen na stvaranje igrača iz sopstvenih mlađih selekcija. Taj proces je mnogo teži i mukotrpniji, ali, kao što se to, uostalom, i pokazalo, donosi uspeh na duže staze.

Od kada su Subotičani na upotrebu dobili novu stonotenisku salu u Hali sportova, njihovi uslovi rada znatno su se poboljšali, pa su stvoreni i svi neophodni preduslovi da i rekreativci imaju maksimalan broj slobodnih termina za svoje sportske aktivnosti.