Stiglo 15 respiratora u Opštu bolnicu

Tokom nedelje u Opštu bolnicu Subotica stiglo je 15 novih i kvalitetnih respiratora sa monitorima, koji će doprineti pružanju bolje zdravstvene zaštite obolelima od kovid-19 infekcije.

Kako je saopštila uprava Opšte bolnice, respiratori i monitori dobijeni su zahvaljujući brzoj intervenciji Pokrajinskog sekretrijata za zdravstvo.

Usled naglog povećanja broja hospitalizovanih pacijenata sa težom kliničkom slikom, bilo je neophodno hitno povećati broj respiratora i monitora. Pristigli respiratori i monitori su stavljeni u funkciju i na raspolaganje jedinici intenzivne nege – kažu u Opštoj bolnici. – Po završetku epidemije ovi respiratori i monitori će se dalje koristiti za najteže pacijente u jedinici intenzivne  nege.

Pre nedelju dana na zahtev Opšte bolnice hitno je odgovorio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, te je dopremljeno pet respiratora i monitora koji su već u upotrebi.

Prema poslednjim, jučerašnjim podacima, na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice bilo je 160 pacijenata. U Kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazio se 21 pacijent, a 17 pacijenata je na mehaničkoj ventilaciji.