Stigao Konkurs za upis u srednje škole

Konkurs za upis u srednje škole stigao je u osnovnoškolske ustanove, a subotički osmaci već su dobili svoj primerak. U sklopu konkursa, između ostalog, nalazi se i lista želja koju đaci popunjavaju, a stručnjaci poručuju da učenici navedu barem šest do sedam želja, kako bi se upisali u prvom upisnom roku.
Konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole sadrži podatke o smerovima sa šiframa na teritoriji Srbije,a u sklopu konkursa nalazi se i lista želja koja se pri upisu popunjava kao i formular sa osnovnim podacima za upis u srednju školu. Učenici dobijaju i manji priručnik Informator, gde se nalaze informacije o bodovima za prethodni period, koje đaci mogu da koriste kao orijentir pri upisu.
U okviru konkursa nalaze se i informacije za domove na teritoriji Srbije, informacije o bodovanju, ali i o uslovima za zdravstveni pregled prilikom upisa učenika .
Pri ispunjavanju liste želja veoma je važno pravilno ispisati šifre, kako bi se tačni podaci mogli uneti, te na taj način svaka želja da se zavede u sistem, poručuju iz škole. Pored toga čitko pisanje i pravilno popunjavanje formulara takođe je veoma bitno, a pri upisu optimalan broj želja je od 6 do 7, navode iz škole.
Na upis učenika u željenu srednju školu utiče postignut opšti uspeh za šesti, sedmi i osmi razred kao i bodovi završnog ispita. Đaci koji su u 8.razredu učestvovali na Republičkom ili Međunarodnom takmičenju iz predmeta koji su na završnom ispitu i pri tome osvojili neko od prva tri mesta, dobijaju dodatne bodove, navode iz škole.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime