Stanovnicima dve ulice u Željezničkom naselju blato pravi probleme

Stanovnicima ulicama Šime Ivića i Hajduk Stanka u MZ Željezničko naselje ovih dana otežano je kretanje zbog vode koja se nakuplja usled otapanja snega. Ulica Šime Ivića prostire se od Majšanskog puta do Ulice Servo Mihalja, a voda usled atmosferskih padavina nakuplja se u neasfaltiranom delu ulice od broja 13 do Ulice  Koste Trifkovića.

Stanovnicima ove dve ulice gumene čizme su obavezan deo svake odevne kombinacije i to od jeseni pa sve do proleća, jer se voda nakuplja i zadržava prilikom svake kiše ili otapanja snega. Ovaj višedecenijski problem najteže pada deci koja često u školu stižu mokrih čarapa, kao i starijim i slabije pokretnim sugrađanima.

Iz Mesne zajednice objašnjavaju da u Željezničkom naselju nije asfaltirano 50% ulica, te da se sa problemima poput ovog suočavaju svi građani koji žive u neasfaltiranim ulicama. Kada je u pitanju Ulica Šime Ivića iz MZ ističu da 140m neasfaltiranog dela ove ulice stalno stvaljaju u prioritete, ali da se na nivou grada godišnje asfaltira svega 5 ulica.

Predsednik saveta MZ Željezničko naselje Petar Doroslovački podseća da MZ samo predlaže godišnje 3 ulice za asfaltiranje, ali ne donosi odluku o tome koje ulice će biti asfaltirane. Na teritoriji MZ Željezničko naselje 75 ulica nema asfalt, te ukoliko se nešto ne promeni po pitanju brzine asfaltiranja ulica ova MZ još dugo će važiti za komunalno i infrastrukturno nerazvijeni deo grada., zaključio je Doroslovački.