Stan na dan

Izdavanje stanova na dan sve je popularnije i u našem gradu. Trenutno je preko Turističke organizacije Subotica registrovano više od 20 stanodavaca koji izdaju stan na ovaj način. Vlasnici stanova kažu da se na ovaj način može zaraditi više novca sa manje izdataka.

 

Vanja Petrović vlasnica je dva apartmana koji se izdaju na dan. Ona je jedna od prvih koja je u Subotici počela da se bavi izdavanjem stana na ovaj način. Gosti koji borave kod nje uglavnom su stranci koji u ovakvom smeštaju traže privatnost i ugođaj koji ne mogu dobiti u hotelima. Vanja, koja je ranije izdavala stan na mesečnom nivou, kaže da se izdavanjem stana na dan može ostvariti gotovo dupla zarada u odnosu na klasičan način izdavanja stanova.

Preko Turističke organizacije Subotice registrovano je više od 20 stanodavaca koji izdaju stan na dan. Kako ističu u ovoj organizaciji, postoji velika zainteresovanost pogotovo stranih turista za ovakav vid iznajmljivanja stanova, a s druge strane ponuda stanova je sve veća. Tako je samo prošle godine u Subotici registrovano više od 10 stanodavaca koji se bave izdavanjem stana na dan.

Cene stanova koji se izdaju na dan se kreću od 2500 dinara pa naviše u zavisnosti od lokacije i opremljenosti.