Stagnira broj obolelih od kovida

Broj pozitivnih na infekciju kovid-19 već dva meseca kreće se u rasponu od 170-190 na nedeljnom nivou u Kovid- respiratornoj ambulanti Doma zdravlja. Osim korone, aktuelni su i drugi virusi zbog koji se Subotičani javljaju lekarima u ovoj ambulanti.

Septembar i oktobar u Kovid- respiratornoj ambulanti Doma zdravlja gotovo su isti po broju onih kod kojih je potvrđena infekcija kovid-19. U ovoj ambulanti lekari za nedelju dana urade između 650 i 850 pregleda, a broj pozitivnih u navedenom periodu kreće se između 170 i 190 nedeljno. Klinička slika obolelih od kovida i dalje je blaga i ista kao i prethodnih meseci.

Osim zbog kovida, u Ambulantu u Harambašićevoj javljaju se i oni koji ostete bilo koju respiratornu tegobu i kada se nakon testiranja ustanovi da nije reč o korona virusu, lekari daju odgovarajuću terapiju.

Uputa na dalju dijagnostiku i terapiju u Opštu bolnicu zbog infekcije kovid-19 i dalje ima od 2-5 dnevno. Radno vreme Kovid- respiratorne ambulante u Harambašićevoj ulici je od ponedeljka do subote od 7-20 časova, a nedeljom do 14 časova.