Šta su Subotičani čitali u 2022. godini?

Subotičani su u 2022. godini najviše čitali knjige autorke Lusinde Rajli, dok je od domaćih autora na prvom mestu bila Jelena Bačić Alimpić. Kada je reč o naslovima za najmlađe čitaoce, najtraženije knjige bile su „Agi i Ema“ i „Kaljavi konj“.

Preko 26.000 pozajmica zabeleženo je u Pozajmnom odeljenju za odrasle Gradske biblioteke u protekloj godini. Sugrađani su u 2022. najviše čitali skandinavske trilere, krimi i ljubavne romane. Najtraženije knjige na policama biblioteke bile su knjige autorke Lusinde Rajli. Kada je reč o domaćim autorima, Subotičani su najviše iznajmljivali naslove Jelene Bačić Alimpić, Miodraga Majića i Dejana Tiaga Stankovića.

Najčitanije knjige na Dečjem odeljenju bile su “Agi i Ema”, “Kaljavi konj”, “Lesi se vraća kući”, “Hajduci”, ali i mnoge lektire, enciklopedije i stripovi. Prošle godine ovo odeljenje brojalo je 2.200 članova, a najmlađi je još uvek bio u maminom stomaku.

Članarina u Gradskoj biblioteci traje godinu dana, a za decu i odrasle košta hiljadu dinara, međutim, nekoliko puta godišnje iz Gradske biblioteke organizuju i specijalne ponude za sugrađane, kada po mnogo nižoj ceni mogu postati članovi biblioteke.