Šta spakovati u putnu apoteku?

Kada krećemo na putovanje najbolje bi bilo da su nam pri ruci lekovi koji mogu da nam olakšaju najčešće tegobe koje se javljaju tokom putovanja i na samom odmoru. Lekari savetuju da u putnoj apoteci ponesemo analgetike, antipiretike, probiotike, a hronični bolesnici obavezno moraju poneti svoju kompletnu terapiju.

Sezona godišnjih odmora je počela, a najvažnije pri polasku na put je dobra organizacija bilo da putujemo autobusom, avionom ili automobilom. Kako bi nam putovanje i sam boravak na željenoj destinaciji protekli bezbrižno savetuje se da  ponesemo najosnovnije lekove. Sugrađani sa kojima smo razgovarali ne polaze na put bez lekova za koje znaju da im mogu zatrebati.

Lekari savetuju da hronični bolesnici obavezno ponesu kompletnu terapiju na odmor, a svi ostali trebalo bi u putnu apoteku da spakuju analgetike, antipiretike, sredstva za zaštitu kože od sunca, a svi oni koji su osetljiviji na promenu sredine i načina ishrane trebalo bi da ponesu i probiotike. Svakako bi u putnoj apoteci trebalo da se nađe i pribor za prvu pomoć kao i sredstvo za zaštitu od insekata.

Na odmor bi trebalo poneti i zdravstvenu knjižicu, a kada stignemo na odredište trebalo bi da saznamo gde se nalazi ambulanta i apoteka, kako bismo u slučaju nužde mogli brzo da reagujemo.