Šta poneti od lekova na put?

Neizostavni deo svake putne apoteke treba između ostalog da čine i lekovi za spuštanje temperature, kao i kapi za uši i sredstvo za dezinfekciju usta pogotovo kada su deca u pitanju, poručuju lekari. Posebna pažnja treba da se posveti i pravilnoj pripremi putne apoteke za decu. Kako bismo u potpunosti uživali na putovanju, svakako su neophodne prethodne pripreme koje obavezno obuhvataju i pravilnu “putnu apoteku”. Lekari savetuju da na put obavezno treba poneti sredstva protiv bolova i protiv temperature kao i tablete protiv mučnine. Veoma važno je poneti i probiotike, ali i voditi računa o dovoljnom unosu tečnosti. Hronični bolesnici pre polaska na put, treba da obezbede dovoljnu količinu terapije dok su na odmoru, podsećaju lekari. Sredstva protiv ugriza raznih insekata, ali i za negu nakon ugriza ili u slučaju neke alergijske reakcije neizostavni su deo “putne apoteke”. Treba voditi računa i o pravilnoj zaštiti kože, pa se za odrasle savetuju kreme sa zaštitni faktorom 30, dok za decu 40 do 50 faktor zaštite, dok se u najsuncanijem delu dana treba kloniti direktnom izlaganju suncu. U putnoj apoteci moraju da se nadju i sredstva za dezinfekciju. Priprema putne apoteke za decu zahteva posebnu pripremu, te stručnjaci pre svega savetuju da se obavezno ponese probiotik i prašak za rehidrataciju.
Fiziološki rastvor kao i kreme i sirupi protiv alergije samo su neke od stavki koje su neophodne za potpunu opremljenost kada je putovanje sa decom u pitanju.
Saveti stručnjaka odnose se i na obavezno putno osiguranje, ali i zdravstvenu knjižicu koju je neophodno nositi sa sobom, pogotovo na udaljenije destinacije kako bi bila obezbeđena maksimalna sigurnost na putu.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime