SSP: „Bolnicu hitno na reanimaciju!“

U saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde navodi se da šest godina traje agonija Opšte bolnice Subotica, a da pokrajinski Sekretarijat za zdravstvo na čelu sa dr Zoranom Gojkovićem i nosioci gradske vlasti ništa konkretno nisu preduzeli da u toj ustanovi ponovo bude uspostavljen elementarni red i normalna radna atmosfera. Kako navode iz ove stranke, iz subotičke bolnice u pomenutom periodu otišlo je najmanje 25 lekara i desetine medicinskih sestara.

U saopštenju SSP stoji da ovih dana, u subotičkoj bolnici zaposleni ponovo slušaju najvulgarnije svađe praćene psovkama koje članovi dosadašnje uprave razmenjuju među sobom,i svedoče ishitrenim smenama i zamenama brava na vratima.

Stranka slobode i pravde smatra da Opšta bolnica više nije zdravstvena ustanova, već cirkus sa direktorom Slobodanom Puškarom na stranačkom trapezu. Dve frakcije unutar Srpske napredne stranke, od kojih jedna trenutno pokušava da progura dr Edgara Ormaija za novog direktora bolnice, trenutno se doslovno tuku, kako navode, preko leđa pacijenata koji to, zajedno sa svim ostalim Subotičanima, nisu zaslužili.

Nekada ugledna javna bolnica, u kojoj lekari pacijente danas šalju u privatne ordinacije, naplaćuju na crno svoje usluge unutar bolnice i u kojoj pacijenti godinama ne mogu da dođu na red za operaciju, srozala se na nivo stranačkog potkusurivanja, navodi se u saopštenju.

Stranka slobode i pravde smatra da ustanove i institucije, naročito ne zdravstvene, ne smeju da budu žrtve unutarstranačkih prepucavanja i sukoba te pozivaju direktora Slobodana Puškara da podnese ostavku u bolnici koja je, kako se navodi, zakorovljena od dvorišta, preko odeljenja, do krova. Pozivaju i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i subotičku Gradsku upravu da omoguće izbor novog direktora bolnice izvan konteksta privatnih i stranačkih interesa.

Prethodni članak
Sledeći članak