Srpski bokseri jurišaju na evropsku medalju

Srpski bokseri jurišaju na evropsku medalju

Od 24. marta do 2. aprila 2018. u rumunskom gradu Targ Jiu (Živograd) biće održano Evropsko prvenstvo u boksu za uzrast do 22 godine.

Reprezetativci Srbije su nakon tronedeljnih priprema na Zlatiboru, zatim i završnih priprema i sparinga u Zagrebu, na kojima su brusili formu kako bi spremni dočekali šampionat Starog kontinenta za uzrast do 22 godine, krenuli put Rumunije.

 

Selektor Tomislav Antelj veruje u svoje izabranike.

 

“Momci su u trenažnom procesu od novembra meseca, vrlo su motivisani, a sparinzi sa reprezentacijom Hrvatske bili su finalna faza priprema. Uslovi su po prvi put bili na najvišem nivou, tako da sada mogu da kažem da smo kolega Kostić i ja uradili sve da neko od naših boksera osvoji medalju, dok smo u suprotnom spremni da podnesemo ostavke, kao moralni čin odgovornosti“ – istakao je Antelj.

 

Bokserski savez Srbije obezbedio je nagradu za medalju u iznosu od 600.000 dinara, što je dodatni motiv za naše boksere.

 

Na prvenstvo Evrope u rumunski Targ Jiu (Živograd), prevođeni selektorom Tomislavom Anteljom i Slobodan Kostić (muška selekcija), Marko Tubić (ženska selekcija) putuju:

 

Muškarci –

Dušan Janjić – bantam

Nemanja Gavlirović  – laka

Damjan Grmuša – poluvelter

Petar Stošić – velter

Djordje Bujišić – srednja

Filip Stanković – poluteška

 

Žene –

Andjela Branković – laka

Sandra Zekić – velter