Započeto rešavanje problema Vikend naselja

U naredne dve godine Preduzeće “Park Palić” radiće na rešavanju urbanističkih i pravnih problema, kako bi se uredilo sada zapušteno Vikend naselje na Paliću.

U Vikend naselju trenutno se nalazi 380 objekata. Najveći broj objekata u skladu je sa urbanističkim propisima, ali je veliki broj i onih koji su sporni i u pogledu urbanizma i pravnog osnova. Prema rečima predsednika Skupštine Vojvodine, Ištvana Pastora, uređenje Vikend naselja je “Sizifov” posao, ali bez njegovog rešavanja nema mogućnosti za razvoj Palića. Pastor je podsetio da je Plan detaljne regulacije usvojen još 2010. godine, ali da se niko nije upustio u rešavanje ovog složenog problema.

Za uređivanje građevinskog zemljišta u javnoj svojini-uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata u Vikend naselju Pokrajinska vlada obezbedila je 36,5 miliona dinara. Uređenjenjem će biti obuhvaćene 433 parcele, a već sada je poznato da je 51 za rušenje, jer nije predviđen Planom detaljen regulacije.

Preduzeće “Park Palić” pozvalo je vlasnike parcela u Vikend naselju da se obrate ovom preduzeću lično na adresi Kanjiški put 17a ili putem mejla [email protected] odnosno telefona, na broj 602 780 kako bi se što ranije započelo rešavanje ovog dugogodišnjeg problema.