“Srce na dlanu”

Na ideju lokalne samouprave, ove godine sadržaj Vinterfesta obogaćen je uključivanjem svih osnovnih škola čiji učenici i nastavnici u kućici “Srce na dlanu” prodaju rukotvorine, a sav prihod od prodaje škole daju u humanitarne svrhe.

Rukotvorine učenika OŠ “Ivan Goran Kovačić” biće ponuđene na prodaju u nedelju i ponedeljak na Vinterfestu od 12-19 časova kada će učenici starijih razreda i njihovi nastavnici prodavati sve ono što su vredne i kreativne ruke dece i roditelja napravile. Deca su na časovima sa učiteljima i nastavnicima pravila razglednice, novogodišnje ukrase i druge rukotvorine, a akciji su se priključili i roditelji koji su želeli da daju svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji. Osim rukotvorina đaci OŠ “Ivan Goran Kovačić” sugrađanima će pokloniti i koncert školskog hora u nedelju u 15 časova. Sav prihod koji prikupe od prodaje rukotvorima škola će uputiti njihovim učenicima koji se nalaze na lečenju.

Želeći da obogate sadržaj jubilarnog 10. Vinterfesta, iz lokalne samouprave odlučili su da ove godine omoguće učenicima osnovnih škola da u jednoj od kućica na zimskom vašaru prodaju svoje rukotvorine uz uslov da sav prihod bude uplaćen u humanitarne svrhe po izboru škole. U kućici sa oznakom “Srce na dlanu” na samom ulazu u Vinterfest na svaka dva dana smenjuju se predstavnici osnovnih škola koji izlažu svoje rukotvorine kako bi pomogli nekome kome je to potrebno.

Osim osnovnih škola, u ovoj kućici svoje rukotvorine ponudiće na prodaju i humanitarna udruženja, kao i udruženja osoba sa poteškoćama u razvoju.