Sprovedena besplatna obuka za posrednike u prometu nepokretnosti.

Grupacija posrednika u prometu nepokretnosti Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije, u saradnji sa NALED i PWC, i uz podršku Fonda za dobru upravu Vlade Ujedinjenog kraljevstva, organizovala je i sprovela besplatne obuke za posrednike u prometu nepokretnosti.
Cilj obuke je da se unaprede znanja posrednika o pravnom okviru koji reguliše postupak upisa nepokretnosti u katastar, kao i upoznavanje sa svim dokumentima potrebnim za solemizaciju ugovora o prometu nepokretnosti kod javnog beležnika, saopštila je Privredna komora Srbije.
Polaznici su upoznati sa procesom digitalizacije Republičkog geodetskog zavoda, sistemima koji će im biti dostupni i prošli su obuku za praktičan rad sistema eKatastar Republičkog geodetskog zavoda.
Obuke su sprovedene u saradnji sa regionalnim privrednim komorama PKS.
Od 18. do 27. marta održano je 14 obuka u šest gradova kako bi se pokrili svi privredni subjekti na teritoriji Republike Srbije.
Ukupno 257 agenata je prisustvovalo obukama.
Pozivi su upućeni svim registrovani privrednim subjektima za obavljanje delatnosti posredovanja u prometu nepokretnosti, prema registru posrednika Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, 806 privrednih subjekata – posrednika. Obuka je bila besplatna za sve polaznike kojima su nakon njenog završetka dostavljeni materijal i prezentacije sa predavanja.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime