Sprečen pokušaj krijumčarenja marihuane

Sprečen pokušaj krijumčarenja marihuane

marihuana_ispod_tapacirunga

U petak uveče je na izlazu graničnog prelaza Horgoš osujećen pokušaj da se iz zemlje prokrijumčari 43 paketa sa ukupno 5.014 grama marihuane. Oko 20 časova na prelaz je pristigao “Ford Focus“ nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnji srpski državljanin.

Putnik je na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za kontrolu rekao da nema ništa, a na pitanje kuda se uputio, odgovorio je da iz Zrenjanina putuje u Nemačku. Pošto je carinik primetio da sa automobilom nešto nije u redu, vozilo je sprovedeno u garažu i podvrgnuto detaljnom pregledu.

Sumnju carinika je pobudila činjenica da je putnik u automobilu bio previše obučen, kao da u vozilu nema grejanja, na sebi je imao sve: jaknu, šal, kapu i rukavice. Koristeći fiberoptiku – savitljiv optički instrument koji na vrhu ima kamericu kojom može da se vidi unutrašnjost rezervoara, fabričkih i specijalno napravljenih šupljina u prevoznim sredstvima, otkriveno je da su u šupljinama suvozačevih, kao i zadnjih levih i desnih vrata skriveni paketi oblepljeni selotejp trakom što je karakteristično za krijumčarenje narkotika.

Nakon što je uklonjen tapacirung sa svih vrata, iz tih šupljina je ukupno izvađeno 43 paketa marihuane čija je ukupna težina iznosila nešto više od 5 kilograma.