Sprečen pokušaj krijumčarenja gotovo 30.000 cigareta

Sprečen pokušaj krijumčarenja gotovo 30.000 cigareta

deo_krijumcarenih_cigareta

Carinici su 10. novembra 2016. godine na izlazu graničnog prelaza Horgoš u saradnji sa graničnom policijom sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 30.000 cigareta u duplom dnu jednog automobila. Krijumčarenje je otkriveno u ranim jutarnjim časovima na putničkom prelazu Horgoš, kada je za detaljnu kontrolu izdvojen “Citroen C4“ sa poluprikolicom za prevoz vozila paraćinskih registarskih oznaka.

Pomenutim automobilom upravljao je 54-godišnji srpski državljanin iz Paraćina koji je na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, odgovorio da ide po automobil u Mađarsku i da kod sebe ima samo 60 evra. Potom je automobil upućen na kontrolu mobilnim skener uređajem, kada je potvrđeno da je vozilo samo naizgled prazno. Analizom slike sa skenera uočene su nepravilnosti u komandnoj tabli, podu-pragova, zadnjim sedištima i zadnjem braniku.

Zbog toga je automobil sproveden do garaže na ispostavi Horgoš, gde je usledila  kompletna kontrola vozila na osnovu markiranih zona za pregled. Skidanjem zadnje tablice vozila, vađenjem zadnjih sedišta, demontažom komandne table (u kojoj je pronađena dupla pregrada), skidanjem sedišta vozača i suvozača došlo se do prikrivenih otvora za pristup u duplo dno vozila koje je posebno napravljeno za krijumčarenje robe. Demontažom tapacirunga na zadnjim vratima sa leve strane vozila, carinici su uspeli da dođu do skrivenog prostora iz koga je izvađeno 992 paklice cigareta Marlboro red; 100 paklica cigareta Marlboro gold i 394 paklice cigaretaWinston red 100S. Sve otkrivene cigarete su, kao i automobil kojim su transportovane, zadržane do okončanja prekršajnog postupka.