Sporazum o saradnji između preduzeća Masterplast i fakulteta Educons

U prostorijama firme MasterplastYu d.o.o. potpisan je Memorandum o saradnji između ove kompanije i Univerziteta Educons. Ove dve firme sarađuju godinama unazad i veoma su zadovoljni dosadašnjom saradnjom, te je potpisivanje ugovora samo još jedna u nizu potvrda dobre i kvalitetne saradnje, ističu predstavnici ovih firmi.

U firmi MasterplastYu d.o.o. trenutno je zaposleno oko deset nekadašnjih studenata Univerziteta Educons. Iz Masterplasta poručuju da su veoma zadovoljni programom studija kao i stečenim znanjima i praktičnim veštinama sa kojima studenti dolaze na radna mesta kao već obučeni i kvalifikovani kadrovi.

Iz Univerziteta Educons navode da je njihov osnovni cilj da osluškuju potrebe tržišta te da u skladu sa tim i školuju kadrove. Takođe, navode da im je pored sticanja teorije izuzetno važno da studentima obezbede i praksu u vodećim preduzećima kod nas.

Masterplast Yu d.o.o. je preduzeće koje postoji već 15 godina u Subotici, trenutno spada u jednu od vodećih firmi širom Evrope, koja upošljava 400 ljudi. U toku je izgradnja još jednog proizvodnog pogona, te se očekuje da će do leta u ovoj firmi biti zaposleno još 150 ljudi.

Prethodni članak
Sledeći članak