Spektakularni koncert pod dirigentskom palicom Maćaš Murenjija

Spektakularni koncert pod dirigentskom palicom Maćaš Murenjija

Još jedno veče za pamćenje kada je u pitanju muzika i sam rad dirigenta i profesora muzike.Maćaš Murenji u svom prepoznatljivom stilu zajedno sa svojim prijateljima priredio je više od dva časa muzičkog spektakla.

Ženski omladinski hor dao je svoj prepoznatljiv pečat.Veliki broj prijatelja pesmom je dao podršku svom dirigentu. Zajedno sa njim bili su Marko Žigmanović, Tomislav Orčić na harmonici Agota Vitkai, Stefan Vukčević, Andrej Ademi, orkestar Money, Money, Mirna i Nera Radulović, Gordana Vidaković, Alenka Ponjović, Jellena sa dva L kai i Dušan Svilar.

Subotičanin Dušan Svilar nije krijo zadovoljstvo što je imao priliku da peva u prepunoj sali Gradske kuće odakle je i počela njegova muzička karijera.

Maćaš Murenji osnovnu školu završio je u Subotici zatim školovanje nastavlja u Sarajavu. Tokom studija radio je u Sarajevskoj operi. U Suboticu se vraća 1981 godine i postaje dirigent u Narodnom pozorištu. 1982 godine osnovao je i od tada vodi Ženski omladinski hor.

Ovim koncertom Murenji je još jednom dokazao koliko je njegov rad bio značajan u obrazovanju i vaspitanju mladih muzučara.