Specijalne kovanice dar učenicima

U Velikoj većnici Gradske kuće danas su uručene specijalne kovanice koje su dar učenicima generacije osnovnih i srednjih škola na teritoriji Severnobačkog upravnog okruga. Ova prestižna nagrada, ustanovljena na inicijativu AD ,,Politika“ uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a kovanice sa likovima znamenitih srpskih državnika, naučnika i umetnika dodeljuju se svake godine.

Jedan od dobitnika kovanice je i Damjan Kopilović koji nam je otkrio da je za dobijanje priznanja i pored velike konkurencije zaslužan isključivo trud i rad koji je uložio. Damjan je bivši je učenik OŠ ,,Matko Vuković“, a ove godine je upisao srednju Medicinsku školu jer planira da se u budućnosti posveti istraživanju u oblasti genetike.

Prema rečima rukovodioca Školske uprave u Somboru, Borislava Staničkova, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i akcionarsko društvo ,,Politika“ svake godine dodeljuju priznanja učenicima generacije osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji. Kriterijum za dodelu priznanja osim postignutog uspeha bio je i dobar odnos prema kolegama i društvenoj sredini, dodatnim aktivnostima kao i sama ličnost učenika odnosno, širok angažman u vaspitno-obrazovnom procesu.

Priznanje za postignut uspeh ove godine je primilo četrdesetoro bivših učenika osnovnih škola i osamnaestoro bivših srednjoškolaca. Priznanje je nastalo 2010. godine, a ove godine se prvi put dodeljije u sedištima okruga.