„Spartakovi“ dizači tegova odbranili su titulu državnog prvaka

Na Finalnom turniru ekipnog Prvenstva Srbije, koji je održan u Subotici, „Spartakovi“ dizači tegova, u sastavu: Heder Patrik, Tamaš Kajdoči, Tivadar Kajdoči, Ervin Rožnjik, Aleksandar Saulić i Gordan Zovko, 17- ti put uzastopno postali su državni prvaci.

Velike zasluge za osvajanje naslova nacionalnog šampiona imao je i 19. godišnji Aleksandar Saulić, koji se, po ovogodišnjim rezultatima, našao na drugom mestu rang-liste najboljih juniora u našoj zemlji.

„Spartakovi“ dizači tegova do 23. šampionske titule došli su sa, čak, 696 bodova prednosti ispred drugoplasiranog „Herkulesa“ iz Bača, a u okviru ovog nadmetanja održan je i Gala kup Srbije. Na tom pozivnom turniru učestvovalo je deset rezultatski najuspešnijih dizača tegova u tekućoj takmičarskoj sezoni, a i 2021. godine laskavi epitet pobednika pripao je reprezentativcu iz Subotice, Tamašu Kajdočiju.

Posle takmičara u muškoj konkurenciji, priliku za dokazivanje imaće i „Spartakove“ dizačice tegova, koje već u nedelju, očekuje završni turnir ekipnog Prvenstva Srbije za seniorke i Gala kup.

Pošto će na predstojećem turniru izabranice trenera Ervina Rožnjika, zbog težih povreda dosadašnjih standardnih takmičarki, nastupiti u dosta oslabljenom sastavu, glavni cilj biće im osvajanje trećeg mesta i bronzane medalje.