„Spartakovi“ dizači tegova doneli su pregršt medalja iz Sombora

Predstavnici Kluba dizača tegova „Spartak“, pod vođstvom trenera Ervina Rožnjika, ostvarili su zapažene rezultate na tri takmičenja, koja su održana u Somboru.

Na pojedinačnom Prvenstvu Srbije za devojke U17 prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je Teodora Subanović u kategoriji do 64 kilograma, koja se, u istoj kategoriji, našla na pobedničkom postolju i na pojedinačnom Šampionatu Vojvodine za seniorke.

Njen klupski kolega Aleks Doržmai trijumfovao je u kategoriji do 89 kilograma na pojedinačnom državnom prvenstvu za dečake U15.

Zapažene rezultate subotički dizači tegova imali su i na pojedinačnom Šampionatu Srbije za dečake U17, na kojem su laskavi epitet pobednika izborili: Patrik Heder u kategoriji do 61 kilograma i Jovan Mirković u kategoriji do plus 102 kilograma. Drugi su bili: Daniel Apro u kategoriji do 61 kilograma, Aleksandar Saulić do 67 i Filip Pastor u kategoriji do 73 kilograma.

Na ekipnom prvenstvu Srbije za dečake U17 – region Vojvodina Klub dizača tegova „Spartak“, sa 835 postignutih bodova, zauzeo je drugo mesto, a na pojedinačnom Šampionatu Vojvodine za seniore prvi su bili: Patrik Heder u kategoriji do 61 kilograma, Mihalj Pece do 89, i Jovan Mirković u kategoriji do 109 kilograma. Na drugu poziciju plasirali su se: Daniel Apro u kategoriji do 61 kilograma, Filip Pastor do 73 kilograma i Viktor Haško u kategoriji do 89 kilograma. Aleksandar Saulić bio je treći u kategoriji do 67 kilograma, dok je Aleks Dorožmai izborio plasman na sedmom mestu u kategoriji do 89 kilograma.