Socijalno preduzetništvo tema sastanka predstavnika organizacija Crvenog krsta

Crveni krst Subotica domaćin je ovogodišnjeg skupa u kom učestvuje nekoliko organizacija Crvenog krsta iz zemlje i regiona, a ove godine tema sastanka je socijalno preduzetništvo.
U Plavoj sali Gradske kuće otvoren je dvodnevni skup na kom učestvuju predstavnici Crvenog krsta iz Ohrida, Bara, Trebinja, Kragujevca, Užica i Subotice. Tema ovogodišnjeg sastanka je socijalno preduzetništvo.
Sekretar Crvenog Krsta Ohrid, Saša Tučkov istakao je kako se u ovoj organizaciji velika pažnja posvećuje razvoju socijalnog preduzetništva u cilju pospešivanja rada orgaizacije.
Edukacija je od ključnog značaja za osnaživanje ljudi koji se nalaze u stanju socijalne potrebe da postanu aktivni učesnici društva, poručio je predsednik Pokrajinskog saveta za socijalno preduzetništvo, prof. dr Lazar Ožegović koji je održao uvodno predavanje.
Godišnji skup predstavnika organizacija Crvenog krsta Srbije i regiona biće nastavljen sutra kada će na temu socijalnog preduzetništva govoriti dipl. Menadžer u medijima i master preduzetništva, Peđa Ivović.