Smeštaj studenata: Dom ili stan?

I ove godine veliki broj studenata konkurisaće za smeštaj u nekom od studetskih domova. Za one koji se odluče da studentske dane provedu u iznajmljenoj garsonjeri za taj luksuz će morati da izdvoje i do 120 e mesečno.

Zorana Krčman studentkinja iz Kikinde već godinu dana stanuje u studentskom domu „Bosa Milićević“ i planira ponovo da konkuriše za smeštaj u domu. Ona ističe da je život u domu najbolja opcija za studente, te da je mesečna naknada minimalna, a da su uslovi za stanovanje izuzetno dobri.

Studenti koji planiraju da od naredne akademske godine žive u iznajmljenom stanu treba što pre da krenu u potragu, poručuje vlasnik Agencije za nekretnine „Top Tip“ Đuro Gavrić i dodaje da je potažnja za stanovima za iznajmljivanje u poslednjih nekoliko meseci znatno porasla. Najveća potražnja vlada upravo za manjim stambenim jedinicama, što je uticalo i na cene zakupa te je tako za garsonjeru potrebno izdvojiti i do 120 e.

Podsećamo da je još početkom juna objavljen Konkurs za smeštaj studenata u domove, a brucoši koji žele da stanuju u nekom od domova u Subotici, mogu da konkurišu do petka. Studenti svih ostalih godina na konkurs se mogu prijaviti od petka pa do kraja oktobra, a za studente drugog stepena studija prijave traju od 1. oktobra do 5. novembra.