Smanjenje gužvi na graničnim prelazima

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar unutrašnjih poslova Mađarske Šandor Pinter razgovarali su danas o zajedničkom delovanju dvaju ministarstava kako bi se umanjile gužve na graničnim prelazima.

Stefanović je ponovio da će Srbija i Mađarska raditi na tome da se smanji dužina čekanja na graničnim prelazima, pogotovo u letnjoj sezoni, ali i istakao da je bezbednost građana dveju država prioritet.
On je takođe ukazao na izuzetnu bilateralnu saradnju u suzbijanju organizovanog kriminala, pri čemu je iskazao zahvalnost svom kolegi zbog donacija mađarske policije, što je pomoglo našoj zemlji da još brže odgovara na ilegalne migracije i šverc robe.
Pinter je ocenio da su odnosi Srbije i Mađarske, kada su u pitanju policije dveju zemalja, harmonični, dodajući da se zajedno radi na polju migracija i suzbijanja kriminala, od čega državljani obe zemlje imaju koristi.
On je, povodom gužvi na graničnim prelazima, rekao da je Evropska unija nedavno odobrila noviji sporazum o graničnoj kontroli, koji podrazumeva da će biti stalni oni granični prelazi koji to do sada nisu bili.
Takođe, formiraćemo radnu grupu koja će ustanoviti kako da ubrzamo putnički i teretni saobraćaj, rekao je mađarski ministar, uz napomenu da brzina ne sme ići na teret sigurnosti.