“Složno za Bunjevce – dr Suzana Kujundžić Ostojić”

Predstojeći izbori za članove novog saziva Saveta bunjevačke nacionale manjine zakazani su za 13. novembar, a pod rednim brojem dva na izborima će biti lista “Složno za Bunjevce – dr Suzana Kujundžić Ostojić”.

Borba za bazična prava bunjevačke nacionalne manjine obeležila je prethodne četiri godine rada Nacionalnog saveta Bunjevaca. Pre svega, završen je proces uvođenja bunjevačkog jezika u službenu upotrebu u Subotici, koji je trajao više od deset godina i koji je iziskivao završetak rečnika, gramatike, pravopisa i brojnih udžbenika i literature. Bunjevački jezik uveden je i u srednje škole, a između ostalog, započeto je i istraživanje o bunjevačkoj istoriji. Kako ističe aktuelna predsednica Saveta i nosilac liste, dr Suzana Kujundžić Ostojić, napravljena je baza koju treba razvijati, a u naredne četiri godine jedan od osnovnih zadataka Bunjevačkog nacionalnog saveta biće i borba za poništavanje dokumenta iz 1945. godine.

Listu “Složno za Bunjevce – dr Suzana Kujundžić Ostojić” podržalo je 12 udruženja i bunjevačkih ustanova, među kojima je Bunjevačko kolo iz Sombora, koje deluje od 1921. godine i Bunjevačka matica.

Izbori za članove nacionalnih saveta nacionalih manjina zakazani su za 13. novembar.