Sledeće godine Palić domaćin hotelijera

 

U Regionalnoj privrednoj komori u petak je održan sastanak povodom inicijative da Palić sledeće godine bude domaćin konferencije Balkanske asocijacije hotelijera „BAHA 2018“. Konferencija, čiji bi domaćin pored Palića bio i Segedin, planirana je za jun. Sastanku su pored predstavnika Regionalne privredne komore i hotelitelijera prisustvovali i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, kao i generalni sekretar Balkanske asocijacije hotelijera, Branko Krivokapić.

Balkanska asocijacija hotelijera osnovana je 2005. godine na Ohridu, a jedna od njenih osnovnih aktivnosti je održavanje godišnjih konferencija pod nazivom „Destinacija kao brend“. Nakon konferencije u Herceg Novom i Dubrovniku, te druge u Makedoniji i Albaniji, ideja Asocijacije je da domaćini naredne budu Palić i u Segedin.

Pokrajinski sekretar za turizam, Ivan Đoković istakao je da je će konferencija dobiti podršku Pokrajinske vlade, jer će zahvaljućujući ovoj inicijativi početi rebrendiranje Subotice i Palića kao turističke destinacije. Takođe, konferencija će doprineti i jačem povezivanju gradove dve susedne zemlje.

Nadležni sekretarijat će pružiti podršku i jačanju neophodne infrastrukture, te prilagođavanju smeštajnih i kongresnih kapaciteta potrebama savremenih turista, što je u skladu sa Stratrgijom razvoja turizma Republike Srbije.