Slavku Adamovu uručen specijalizovani bicikl

Našem istaknutom sportisti Slavku Adamovu uručen je specijalni bicikl koji će mu omogućiti da se takmiči na trkama širom sveta. Ovu donaciju Slavku su omogućili učesnici trke Deda Mrazeva, Grad Subotica i sponzori.

Slavko je Subotičanima poznat kao momak za primer, njega fizička ograničenja nisu sprečila da bude dobar sportista, umetnik, šahista. Njegova zaljubljenost u sport, te požrtvovanost i upornost rezultirali su nizom uspeha koje je, do sada ostvario. Sve što je bilo do Slavka on je učinio, a za dalje sportske uspehe i kvalitetne treninge bio mu je neophodan novi specijalni bicikl. Ova velika želja, zahvaljujući humanim ljudima, sada mu je i ispunjena, te sa nestrpljenjem iščekuje početak treninga i prvi maraton.

Ova humanitarna akcija predstavlja primer dobre saradnje između pojedinaca, društveno odgovornih preduzeća, javnih ustanova i Grada Subotice. Svi ovi akteri učestvovali su u tome da pomognu Slavku Adamovu i da mu obezbede bolje uslove za treniranje i takmičenje.

Tradicionalna trka Deda Mrazeva održana je u decembru prošle godine. Trku su organizovali preduzeće „Park Palić“, Ultramaraton klub „Paligo Palus“, Mesna zajednica Palić i Grad Subotica. Takođe, učesnici trke kupovinom startnih brojeva, dali su svoj doprinos, za kupovinu tricikla Slavku Adamovu, kao i za pomoć odraslim korisnicima dnevnog boravka „Kolevka“.