Skupština zaseda sutra, na dnevnom redu osam tačaka

Sutra će biti održana četvrta sednica Skupštine grada. Pred odbornicima će se na dnevnom redu naći osam tačaka. Kako je na konferenciji za novinare rekao predsednik Skupštine grada, Balint Pastor, zbog epidemiološke situacije doneta je odluka da se umesto jedne duže sednice ovog meseca održe dve kraće. Najznačajnija tačka dnevnog reda biće Donošenje programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Subotice za 2020. godinu.

Na osnovu programa koji je odobrilo resorno ministarstvo, nešto više od sedam hiljada hektara biće dato u zakup, a 40 odsto od  naknade za izdavanje pripašće gradu i

Odbornici će sutra odlučivati i o izmenama i dopunama odluke o osnivanju TOS-a, kao i o nekoliko kadrovskih rešenja, od čega je najvažnije imenovanje novog-starog direktora Zoološkog vrta Palić, Petra Savića.

Kako je istakao, sednica će održati uz maksimalno poštovanje svih mera Kriznog štaba.

Na sutrašnjoj, četvrtoj redovnoj sednici Skupštine grada odbornici će razmatrati osam tačaka dnevnog reda, među kojima je najvažnije Donošenje odluke o programu, zaštiti i uređenju poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Subotica za 2020. godinu.