Skupština Udruženja penzionera

U restoranu „Spartak“ održana je Skupština gradskog Udruženja penzionera. Skupština je sazvana sa ciljem da se predstave rezultati rada ovog udruženja tokom prethodne godine, ali i da se predstavi plan rada za tekuću godinu. Takođe, članovi udruženja istakli su značaj učlanjenja što većeg broja penzionera.

Udruženje penzionera ima apsolutnu podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, poručio je Nenad Ivanišević, državni sekretar u ovom ministarstvu. Dodao je i da će Ministarstvo i u finansijskom smislu pomoći udruženje koje brine o preko 15 000 penzionera i to na veoma aktivan način. Subotica i Srbija penzionerima duguju veliku zahvalnost i poštovanje.

Iz Udruženja pozivaju sve penzionere da se učlane, članarine su minimalne i kreću se u rasponu od 180 do 900 dinara u zavisnosti od visine penzije. Članstvom u ovom udruženju stiče se pravo na korišćenja brojnih pogodnosti koje olakšavaju svakodnevni život penzionerima.

Članovi poručuju i da je postojanje Udruženja penzionera značajno zbog toga što penzioneri preko zajedničkog delovanja u udruženjima lakše ostvaruju svoja prava, jer bivaju vidljiviji. Podršku penzionerima, na današnjoj manifestaciji, dali su i mnogobrojni gosti, kao i predstavnici gradske uprave.