Sinoć svečano otvoren četvrti po redu Piano fest

Sinoć u Velikoj većnici Gradske kuće svečano je otvoren četvrti po redu Međunarodni festival klavirske muzike nastupom piano dua koji čine Juval Admoni iz Izraela i Tami Kanazava iz Japana. U toku trajanja festivala na devet klavirskih koncerata nastupiće dvadesetak umetnika iz naše zemlje i inostranstva. Internacionalni Piano fest organizovalo je Udruženje ,,Electauz podršku Grada.

Juval Admoni je pianista iz Tel Aviva, svira od svoje sedme godine. Rekao je da mu mnogo znači što će imati priliku da u toku festivala, pored nastupa, kroz seminar obučava mlade umetnike i sa njima podeli svoje iskustvo.

Prema rečima predsednika udruženja ,,Electe“ Miloša Radovića, i pored skromnih finansijskih uslova pripremljen je bogat umetnički program, a posebno zadovoljstvo čini veliki odziv gradjana s obzirom da je nastup imao i humanitarni karatkter.

U okviru edukativnog dela festivala u prostorijama Muzičke škole biće održan seminar namenjen mladim umetnicima jer je edukacija mladih umetnika jedan od ciljeva organizacije.

Internacionalni piano fest trajaće do 24. novembra do kada će biti održano devet klavirskih koncerata na kojima će nastupiti umetnici iz naše zemlje i Italije, Nemačke, Mađarske, Japana, Izraela. Koncerti će biti održani u Velikoj većnici sa početkom u 20 časova i u Savremenoj Galeriji sa početkom u 18 časova, ulaz je slobodan, a detaljnije informacije o nastupima se mogu pronaći na internet stranici Udruženja ,,Electe“.