Sinoć odrzano predavanje Kreni i stići ćeš

U prostorijama Omladinskog kluba ,,Skladište“, Fondacije za omladnisku kulturu i stvaralaštvo ,,Danilo Kiš“, sinoć je održano prvo motivaciono predavanje pod nazivom ,,Kreni i stići ćeš“. Cilj edukativnog predavanja koje su našim sugrađanima održali spotisti-ultramaratonci Nikola Babić, Edvard Halas i triatlonac Nenad Bogar bio je da se pokrenu i spoznaju važnost makar rekreativnog bavljenja fizičkim aktivnostima.

Omladinski klub ,,Skladište“ sinoć je posetio veliki mladih ljudi. Neki od njih rekli su nam se rekreativno bave sportom, a neki su priznali da su bili isuviše ljenji za to, ali da ih je predavanje o izazovima, usponima i ciljevima sportista motivisalo da se dodatno pokrenu i uvide pozitivan uticaj fizičke aktivnosti na zdravlje i kvalitet života.

Organizator predavanja, ultramaratonac Nikola Babić (29), istakao je da je predavanje imalo edukativni i motivacioni karakter i da su svojim primerima i iskustvima želeli da predstave zainteresovanim mladim ljudima beneficije koje sa sobom donosi bavljenje sportom i zdrava ishrana. Prema njegovim rečima rekreacija je neophodna za zdarv život, fizičko i psihičko blagostanje, a nazivom predavanja ,,Kreni i stići ćeš“ želeli su da predstave važnost motivacije, podrške i postavljanja ciljeva.

Naredno predavanje biće održano za šest meseci kada će se našim sugrađanima predstaviti drugi sportisti koji su svojim trudom, radom i motivacijom takođe uspeli da postignu uspehe i koji imaju želju da time motivišu druge da se bave sportom i veruju u sebe.