Simović: U teretanama ozbiljno shvaćene instrukcije za rad u toku pandemije

Član Gradskog veća zadužen za oblast sporta Nemanja Simović i sekretar Sportskog saveza Dejan Vuković danas su, po preporuci Ministarstva omladine i sporta, obišli teretane u gradu kako bi se uverili da li se poštuju instrukcije za rad teretana i fitnes klubova u primeni mera prevencije, sprečavanje širenja i smanjenje rizika bolesti COVID-19 u oblasti rekreativnog sporta.

Simović je, tim povodom, izjavio da je očigledno da su vlasnici teretana ozbiljno shvatili preporuke za rad u toku pandemije, da su u svim teretanama na vidnom mestu istaknuta pravila ponašanja za korisnike i za zaposlene i da su na ulazima postavljene dezo barijere.

Prilikom svakog ulaska zaposlenih, odnosno ulaska korisnika, vrši se dezinfekcija ruku sa preparatom na bazi 70 odsto alkohola. Zaposleni nose zaštitnu opremu u vidu maski i rukavica, dok svi korisnici usluga koriste sopstvene peškire, što je, takođe, jedna od propisanih mera. Sprave i rekviziti za vežbanje redovno se dezinfikuju, a primetno je da u teretanama još uvek nema veliki broj naših sugrađana. Razgovarali smo i sa nadležnima iz Javnog komunalnog preduzeća ‘Stadion’ koji su nas informisali da su izvršili detaljnu dezinfekciju svih svojih objekata i da su spremni u svakom momentu ponovo da servisiraju sve potrebe subotičkih sportista. Кada će to biti, zavisi od odluka Vlade Republike Srbije koje i mi sprovodimo – naglasio je Nemanja Simović.

 

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime