Sezonsko voće

Da su se Subotičani zaželeli svežeg sezonskog voća svedoče prodavci na Mlečnoj pijaci koji kažu da se uprkos duplo većoj ceni jagode kupuju više od narandži i banana.

Kilogram jagoda trenutno košta od 200 do 300 dinara, u zavisnosti od kvaliteta , a za kilogram pomorandži potrebno je izdvojiti od 150 pa do 220 dinara. Kako kažu kupci zadovoljni su cenama. Dok pojedini ističu da u podjednakoj meri uzimaju i sezonsko i južno voće, drugi, pak, više preferiraju sezonsko voće.

Na početku sezone jagoda, cena je bila od 400 dinara, a trenutno je duplo manja. Sezona je u toku,a ponuda je velika dok je kvalitet malo slabiji u odnosu na prošlu godinu, kažu pojedini prodavci. Mišljenja prodavaca o trenutnoj ceni i kupovnoj moći kada su u pitanju jagode, su podeljena.

Kada je u pitanju sezonsko povrće, odnosno paprika, krastavac i paradajz, kupci kažu da su zadovoljni cenama, a prodavci navode da nema razlike u odnosu na prošlu godinu. Cena paprike kreće se od 300 do 400 dinara u zavisnosti od kvaliteta, a za krastavac je potrebno izdvojiti od 120 do 150 dinara, dok je za paradajz cena od 130 do 150 dinara.Kupci u odnosu na prošlu godinu kupuju u manjoj meri ovo povrće, kažu prodavci, maksimalno do dva kilograma, a često se kupuje i na komad.

 

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime