Šesta po redu akciju besplatnih pregleda u nedelju u Opštoj bolnici Subotica

U nedelju od 8 do 16 časova Opšta bolnica Subotica organizovaće šestu po redu akciju besplatnih pregleda za građane u cilju rane dijagnostike hroničnih bolesti, koje blagovremenim otkrivanjem i lečenjem mogu da se stave pod kontrolu.

U skladu sa preporukom Ministarstva zdravlja radiće se
kardiološki fizikalni pregled, EKG i merenje krvnog pritiska
Za ovaj pregled građani treba da se jave u internističku ambulantu 1. i 2. Službe za polikliničko konsultativne preglede. Radiće se i oftalmološki pregled a zainteresovani građani treba da se jave u oftalmološku ambulantu 1. i 2. Službe za polikliničko konsultativne preglede.
Oni koji žele da provere hormone štitaste žlezde (TSH, fT4)
treba da se jave u internističku ambulantu 1. i 2. Službe za polikliničko konsultativne preglede, gde će internista postaviti indikaciju za proveru hormona štitne žlezde. Građani treba da ponesu sa sobom medicinsku dokumentaciju ukoliko je poseduju, poručuju iz Opšte bolnice.
Za kontrolu tumor markera prostate i testisa
građani treba da se jave u internističku ambulantu 3. Službe za polikliničko konsultativne preglede, gde će specijalista urolog postaviti indikaciju za proveru tumor markera prostate i testisa. Na pregled mogu da se jave i oni koji nemaju zdravstveno osiguranje, a neophodan je neki dokument za identifikaciju.