Servisne informacije

Tokom predstojećih prvomajskih praznika, javna preduzeća i ustanove kao i drugi objekti, svoj rad će u najvećem broju slučajeva organizovati kroz dežurstva.

Tokom prvomajskih praznika, ambulante u gradu i prigradskim naseljima neće raditi, osim ambulante Ogranak IV na Karađorđevom putu br 55 koja će pacijente primati od 7 do 20 časova.

Dežurstvo u Bajmoku i Čantaviru će biti organizovano od 00-24 časa.

Služba za zdravstvenu zaštitu dece organizovaće dežurstvo u Dečijem dispanzeru u vremenu od 7 do 20 časova.

Rad u Stomatološkoj službi biće organizovan kroz dežurstvo u Zubnoj poliklinici u ul.Trg žrtava fašizma br 16 u vremenu od 07-13 časova, dok će Respiratorna ambulanta u Harambašićevoj ulici raditi od 7 do 14 časova.

Za predostejeće praznike, 1. i 2. maja, Pošta na GP Horgoš radiće 00-24, dok pošte u gradu neće raditi.

Sve gradske i prigradske linije će 1. i 2. maja saobraćati po redu vožnje za nedelju. Linija Subotica – Beograd neće saobraćati, kao ni međunarodna linija Subotica – Segedin 1. maja, dok će 2. maja saobraćati po redovnom redu vožnje. Linija Subotica – Novi Sad sa vremenom polaska iz Subotice 11.45 i vremenom povratka u 20 časova iz Novog Sada saobraćaće svakodnevno i tokom praznika.

Linija br 6 saobraćaće po izmenjenom redu vožnje i to:

1. maja od 9 sati na svakih 15 minuta od Lifke i od Vikend Naselja. Poslednji polazak je u 00.30 iz Vikend Naselja.

2. maja od 9 sati na svakih 15 minuta od Lifke, odnosno od Vikend Naselja. Posledni polazak iz Vikend Naselja je u 22.15.

Iz JP „Subotica trans“ navode da će u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika za vreme obeležavanja Prvomajskih praznika doći do korekcije u redu vožnje linije 6 u skladu sa zahtevima za prevozom.

Parking servis u dane državnih praznika 1. i 2. maja neće naplaćivati svoje usluge u zoniranim delovima grada.

JKP „Čistoća i zelenilo“ 1. maja neće odvoziti smeće, dok će se 2. maja smeće odvoziti iz Čantavira (prvi deo naselja, gledano iz pravca Subotice, zaključno sa Topolskim i Čantavirskim putem) i iz Višnjevca.

Lidl prodavnice će 1. i 2. maja biti zatvorene, dok će 30. maja raditi skraćeno, do 18 časova. Prodavnice trgovisnkog lanca Maxi će u ponedeljak bit zatvorene, izuzev prodavnica u centru na Trgu Jovana Nenada i na Prozivci (Bajnatska bb) koje će raditi skraćeno, do 14 časova, dok će 2. maja svi objekti raditi po ustaljenom radnom vremenu. Roda market na Beogradskom putu radiće skraćeno, od 7 do 14 časova, dok će Roda na Segedinskom putu raditi po ustaljenom radnom vremenu. Univerexport prodajni objekti radiće 1. maja do 14 časova, a od 2. po redovnom radnom vremenu.